Accent Bijuterii - SIDEF

 

De natură organică alături de chihlimbar și perlă, sideful este produs de unele moluște drept strat interior al cochiliei unde se naște perla ("mother of pearl").

De culoare alb sau rose, sideful se găsește și în diferite variante de crem, galben, albastru, violet sau verde.

Fiind un dar al mării, preia calitățile apei: relaxare, fluiditate, adaptabilitate, sensibilitate, puritate, liniște, pe care le transmite și purtătorului.

În ținuturile asiatice sideful era considerat drept simbol al nobilimii și se considera că posesia unei bijuterii cu sidef induce o stare veselă, atrăgând norocul și prosperitatea.

Vindecarea prin cristale şi folclorul spun că sideful este util pentru reglarea hipertensiunii arteriale si ameliorarea ameţelilor, îmbunătăţirea vederii, a cataractei şi vindecarea rănilor. Culoarea albă absoarbe toate razele şi are, prin urmare, un efect odihnitor şi de răcire.

Datorită proprietăţilor sale, sideful  este gemă organică semipreţioasă ideală pentru copiii mici. Sufletul unui copil este delicat şi preţios, acesta fiind temelia pe care se va construi restul vieţii sale de adult. În afara nevoii de protecţie fizică şi sufletul copiilor trebuie protejat şi ecranat de energiile negative, astfel încât să i se permită să crească nevătămat.

Purtaţi bijuterii din argint, cercei din argint cu sidef sau pandantive cu sidef alb atunci când vă doriţi să vă simţiţi calmi şi alintaţi de dragostea mamei, când vă doriţi să simtiţi dragostea divină în toate lucrurile ce vă înconjoară sau spre a vă proteja de energiile negative din jurul dumneavoastră.