Accent Bijuterii - PREHNIT

 

Considerat şi "Piatra Vrăjitorilor", fiind purtat de şamanii africani deoarece cred că posedă puteri magice, prehnitul poartă numele descoperitorului său olandez în sudul Africii în anul 1789.
Este considerat primul mineral din istorie denumit după numele descoperitorului său (Hendrik von Prehn).

Prehnitul este o piatră a profeției și a iubirii necondiționate şi este considerat a fi un cristal pentru vindecarea vindecătorilor.

Prehnitul a fost o gemă foarte rară până în anii 80 când s-au descoperit depozite importante de prehnit în Australia, de culoarea ţelinei, galben-verzui, prehnitul Australian primind şi numele de piatra SunJade, datorită culorii ce pare un “soare îmbuteliat”.
Depozitele de suprafaţă din Australia au culoare gălbuie datorită expunerii de milenii în razele soarelui, dar cu cât se coboaraă înspre adâncuri culoarea prehnitului devine verde saturat cu umbre galbene şi albe în interior.
La fel ca piatra lunii, prehnitul poate prezenta fenomenul de adularescență expus în lumina directă.

Uneori prehnitul este numit şi piatră a visării şi aducerii aminte.

În plan psihologic se spune că prehnitul înlătură coşmarurile, fobiile şi fricile profunde, identificând şi vindecând răul care le provoacă. Este benefic copiilor hiperactivi şi cauzelor karmice ascunse.