Accent Bijuterii - OS

 

Bijuteriile din os sau corn sunt realizate din materiale organice, adevărate opere de artă sculptate manual. Durează ani de muncă, exerciţiu şi experimente până când se poate forma un artist în a sculpta oase sau coarne de animale precum şi în arta de a pregăti aceste materiale astfel încât ele să devină operă de artă ce durează ani şi ani.

În general oasele şi cornul, materia din care se confecţionează aceste bijuterii, sunt de la bivolul asiatic de apă. Animalele nu sunt sacrificate special pentru bijuterii, dar ele sunt folosite aşa cum erau ancestral folosite: nici un strop de sânge nu se risipeşte, se foloseşte absolut totul: carnea, organele, oasele, coarnele, pielea. Aceşti bivoli sunt animale extrordinare, ajută la munca zilnică, dau lapte, carne,  piele şi chiar bijuterii demenţiale.

Bijuteriile realizate din os sunt în general albe ivoriu, dar fiecare dintre ele prezintă o nuanţă proprie ceea ce le face unice pe fiecare în parte. Fiecare pandantiv sau cercel sunt realizate manual cu mare grijă, în condiţii de igienă totală, fără tratamente chimice, pentru a fi sigur că se va obţine o bijuterie cu adevărat organică.

Osul se poate crăpa cu uşurinţă, dar pentru a vă salva bijuteria şi pentru a o putea purta cât mai mult timp în siguranţă, curăţaţi-o întăi cu apă călduţă şi săpun neagresiv, apoi ungeţi cu câteva picături de ulei presat la rece de cocoş sau de măsline. Nu uitați: bijuteria în apă la “înmuiat”, nu îi va face bine!