Accent Bijuterii - MOLDAVIT

 

Moldavitul este singura piatră de origine extraterestră de pe Pământ, rezultată în urma impactului unui meteorit imens cu Pământul, în urma cu aproximativ 15 milioane de ani, zona de impact fiind pe teritoriul Cehiei.
Moldavitul poate produce căldură, vibraţii energetice spontane care pot dura pe tot parcursul zilei şi care pot fi simţite nu numai de către purtătorul lui, dar şi de cei din jur.
Fiind de fapt o tectită, pe piaţă sunt oferite multe falsuri din sticlă verde în culori strălucitoare sau se pretinde că există variante de moldavit create sintetic în laborator. De culoare verde-măsliniu, kaki, verde închis, poate fi confundat cu peridotul, verdelitul sau obsidianul.

Se spune că este una din pietrele cu care era încrustată sabia Excalibur, fiind considerată o piatră filozofală cu puteri magice.

Cu energia sa extrem de ridicată, moldavitul deschide chakrele, le elimină blocajele şi le aliniază, rezonând cu cea de-a şaptea chakră Sahasrara şi deschizand-o pentru recepţia energiei spirituale superioare.