Accent Bijuterii - MALAHIT

 

Malahitul (malachitul), cunoscut ca o piatră a succesului în afaceri şi care ţine departe partenerii de afaceri cu intenţii negative, este un mineral tipic de cupru în diverse nuanţe de verde şi, datorită modului de sedimentare, se prezintă în straturi fine paralele sau pete concentrice. Îşi trage numele din latinescul molochitis care provine la rândul său din grecescul malache adică malva, o plantă de un verde asemănător malahitului şi protejează nativii din Taur, Berbec, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Gemeni, Peşti.

În Antichitate, în Egipt, Grecia şi Imperiul Roman, din malahit erau confecţionate camee şi amulete, fiind folosit şi ca talisman pentru copii, iar în Evul Mediu era purtat ca protecţie împotriva magiei negre şi vrăjitoriei. Se spune că această piatră asigură protecţia în timpul sarcinii pentru femeile gravide şi îi protejează pe copii de farmece şi de vrăji, alină durerile şi suferinţele, aduce echilibru şi buna dispozitie, măreşte concentrarea, intuiţia şi spiritul practic.

Este foarte important ca piatra să vină în contact direct cu pielea, fie pe deget, dacă este montată pe un inel, fie pe piept, dacă este vorba despre un pandantiv.

Previous
Pandantiv din argint cu malahit, turmalină, safir, acvamarin și cuarț fumuriu
1090.00 lei
Previous
Pandantiv din argint cu malahit, turmalină, ametist și safire multicolore
1090.00 lei