Accent Bijuterii - LARIMAR

 

Pentru 2020 și nuanța anului Classic Blue conform specialiștilor de la Pantone, larimarul este una din soluțiile acestei culori ca remediu la tensiune, la stres și la agitație.

Larimar este una din gemele cardinale de Apă deşi este născută prin puterea Focului, având origini vulcanice.

Piatra a fost descoperită în 1916, dar certificată de către Miguel Mendez în 1974 care a şi denumit-o Larimar luând primele patru litere ale numelui fiicei lui - Larissa şi cuvântul mar – care în spaniolă înseamnă Mare.

Nativii dominicani culegeau aceste pietre de culoare albastră de pe plajă, aici fiind singurul loc unde se puteau găsi. S-a născut credința că piatra ar fi adusă de mare, motiv pentru care a fost denumită Piatra Delfinilor. Erau folosite ca pietre norocoase și vindecătoare, pentru a păstra la distanță spiritele rele și pentru a proteja familia de boli mortale și dezastre naturale.

Larimar este uneori denumită piatră a Atlanților făcând referire la spusele unui profet antic ce susţinea că Antlantida era parte din ce numim acum Republica Dominicană şi că frumoasele pietre albaste, în mod misterios descrise foarte asemănătoare cu larimarul, cu puteri vindecătoare, au făcut Atlantida măreață. Se spune că Grecii aveau cunoștință de un popor care trăia pe o insulă și care vorbea cu pietre mici albastre (se presupune că ar fi vorba de locuitorii insulei Atlantida). Aceasta scufundându-se a lăsat în urmă aceste mici pietre albastre care apar pe malul mării.

Gema ne aduce aproape înțelepciunea Atlanţilor şi puterea vindecătoare a delfinilor pentru a armoniza corpul cu spiritul.