Accent Bijuterii - LAPIS LAZULI

 

Pentru 2020 și nuanța anului Classic Blue conform specialiștilor de la Pantone, lapis lazuli este una din soluțiile acestei culori ca remediu la tensiune, la stres și la agitație.

Piatră a prieteniei şi a adevărului, cu puternic rol protector împotriva atacurilor la nivel psihic, se spune că celebra nuanţă de la Mănăstirea Voroneţ a fost obţinută pe baza acestei roci, este piatra naţională a statului Chile, iar unele culturi străvechi preţuiau Lapis Lazuli mai mult decât aurul.

Numele pietrei se pierde în negura timpului, vine din Persia Antică, de la cuvântul persan “Lazur” care înseamnă “piatră albastră”.

Se spune că este una dintre cele mai vechi pietre de pe pământ. Lapis Lazuli este popular de mii de ani, încă din timpul faraonilor egipteni, acum 3000 de ani ÎC. Egiptenii şi Babilonienii apreciau foarte mult Lapis Lazuli iar unele culturi străvechi preţuiau Lapis Lazuli mai mult decât aurul. Era considerată piatră sacră, ce însoţea adeseori mumiile în mormânt, pentru a le ghida după moarte.

Are puternic rol protector, poate fi purtat împotriva atacurilor la nivel psihic. Lapis Lazuli reduce stresul rapid şi aduce liniştea, armonia şi înţelegerea de sine. Încurajează autocunoaşterea, exprimarea sinelui şi deschiderea celui de al treilea ochi, prin care lumea va fi înţeleasă altfel.
Lapis Lazuli este binefăcătorul celor născuţi în luna Decembrie, asociată fiind cu zodia Săgetătorului.

Bijuteriile din argint cu Lapis sunt deosebite, te vor ajuta sa îţi echilibrezi personalitatea, să îţi armonizezi aspectele masculine - feminine ale eu-lui tău şi te vor relaxa! Este important să îţi aminteşti să porţi piatra pentru a beneficia de energia ei unică!