Pentru 2020 și nuanța anului Classic Blue conform specialiștilor de la Pantone, labradoritul este una din soluțiile acestei culori ca remediu la tensiune, la stres și la agitație.
Labradoritul este o varietate de feldspat din aceeași clasă cu Piatra Lunii. Pietrele de calitate superioară, găsite de obicei în Peninsula Scandinavă, datorită irizațiilor intense mai poartă denumirea de Spectrolit.
Descoperit în anul 1770 în provincia canadiană Labrador, cu o paletă largă de culori gri, alb, rosu, galben, roz, portocaliu, verde, brun, cu ape de culori sau irizații metalice, astfel încât nuanțele se schimbă în funcție de unghiul din care cade lumina, cu un joc irizat de culori similare la adularescență (fenomen optic ce se datorează modului în care dispunerea straturilor gemei împrăștie lumina, aceasta pare că se concentrează și apare de sub suprafața pietrei).
Potrivit unei legende eschimose, Flăcările Nordului (fenomen denumit Aurora Boreală) au fost închise în rocile de-a lungul coastei Peninsulei Labrador. Un războinic eschimos rătăcitor le-a găsit și cu o lovitură a suliței sale a reusit să le elibereze pe cele mai multe. Unele dintre lumini au rămas însă prinse în piatră și astfel avem astăzi frumosul mineral cunoscut sub numele de Labradorit. A fost descoperit labradorit și în unii meteoriți.
Despre labradorit se spune că oferă o eliberare rapidă de anxietate și depresie, fiind o piatră semiprețioasă ce disipă orice stare negativă.
Psihologic, această piatră are un efect calmant și armonizant și prin urmare este un excelent "medicament" pentru persoanele irascibile.
Piatră a zodiei Vărsătorului, Labradoritul mai este asociat și cu zodiile Săgetător, Scorpion și Leu simbolizând fantezia și creativitatea specifice acestei zodii.