Accent Bijuterii - HESONIT

 

Hesonitul este o varietate de granat iar numele îi provine de la cuvantul grecesc “hesson” care înseamnă inferior – aluzie la densitatea şi duritatea redusă a acestuia în comparaţie cu celelalte tipuri de granat.

Este numit şi Piatra Scorţişoară nu doar datorită culorii - moro-portocaliu spre maro – roşcat – cât şi datorită locului de unde a fost excavat pentru prima oară: Ceylon, Sry Lanka de azi, supranumită Ţara Mirodeniilor.

Hesonitul este una din cele mai rare varietăţi de granat, se găseşte mai greu, aducând un plus de valoare bijuteriilor din argint. Şi pentru că de obicei este o piatră fără tratament, bijuteriile cu hesonit au toate caracteristicile gemei: putere, speranţă, intuiţie şi inspiraţie.

Se spune că aduce succesul în afacerile bazate pe o idee originală sau pe o piață de nișă, inspiră şi scoate în evidenţă latura artistică chiar şi la persoanele ce par fără un talent anume. Se asociază cu chakra sacrală, prin urmare promovează respectul de sine, claritatea sau estomparea emoţiilor.