Accent Bijuterii - CUART

 

Graţiosul cuarţ roz, cu esenţa lui delicată, este o piatră a inimii, un cristal al iubirii necondiţionate. El poartă o energie feminină dulce, de compasiune şi pace, sensibilitate şi vindecare, hrană a sufletului şi alinare. Acesta se adresează direct chakrei inimii, vindecă răni emoţionale, temeri şi resentimente şi aduce energie iubitoare de divin pe parcursul întregii aure. Redeşteaptă inima la propria sa dragoste înnăscută, oferă un profund sentiment de împlinire personală şi mulţumire, care permite capacitatea de a da cu adevărat şi de a primi dragoste de la alţii.
***
Sir Isaac Newton a descoperit spectrul culorilor reflectând lumina soarelui printr-un cristal de cuarţ transparent (cuarţ de stâncă), considerat piatra expresiei perfecte a lumii şi folosit atât ca piatră semipreţioasă în decorarea bijuteriilor deoarece imită cu succes diamantul, cât şi ca unealtă importantă  în vindecarea tradiţională.
Japonezii îl consideră un simbol al purităţii, al infinităţii spaţiului, al răbdării şi perseverenţei. Pietrele micuţe sunt considerate "respiraţia pietrificată a şarpelui sacru”, cele mai mari şi mai strălucitoare fiind numite ”saliva Dragonului Violet”. Asocierea cu Dragonul, simbol emblematic al culturii orientale, arată respectul arătat acestei pietre.
***
Cuarţul rutilat este un cuarţ cu incluziuni mari de rutil, un material bogat în titan, ce prinde viaţă în cristalul de cuarţ sub forma unor ace aurii sau roşiatice în interiorul său, cu modele unice pentru fiecare bucată de cuarţ rutilat.
Cuarţul rutilat se mai numeşte sagenit, “părul lui Venus” sau, mai romantic, ”păr de înger”, iar denumirea de rutil provine din latinescul ”rutilus” ce înseamnă roşu, cu referire la culoarea ce se observă la unele pietre atunci când sunt expuse în lumină foarte puternică.
***
Cuarţul verde, denumit oficial prasiolit, dar cunoscut şi ca vermarine, ametist verde sau citrin lime, este o piatră semipreţioasă aproape transparentă, plină de mister şi care ajută la aducerea în viaţa de fiecare zi a idealurilor spirituale.
Denumirea prasiolit, influenţată de culoarea verde a pietrei, este derivată din cuvintele greceşti "prason" care înseamnă "praz" şi "lithos" care înseamnă piatră (piatră de culoarea prazului).


***
Considerată piatra cu cel mai mare aport de energie luminoasă conținută în culoarea cenușie, cuarțul fumuriu este cunoscut și ca piatra puterii pentru că te protejează fizic și spiritual, absorbind și transformând energia negativă, eliberând-o în Pământ unde este neutralizată.
Cuarțul fumuriu este piatra națională a Scoției și a fost considerată a fi o piatră sacră încă din vremea druizilor și celților care au început colonizarea insulelor britanice iar în țările Orientale, cuarțul fumuriu este considerat piatra lui Buddha.

Previous
Inel din argint cu lemon cuarț și peridot
490.00 lei
Previous
Inel din argint cu ametist și lemon cuarț
379.00 lei
Previous
Inel din argint cu lemon cuarț
690.00 lei
Previous
Inel din argint cu cuarț roz, diamante și turmaline multicolore
1490.00 lei
Previous
Inel din argint cu peridot și cuarț
299.00 lei
Previous
Inel din argint cu piatră de cuarț
349.00 lei
Previous
Inel din argiint cu peridot și cuarț
399.00 lei
Previous
Inel din argint cu topaz și cuarț
359.00 lei
Previous
Inel din argint cu rodolit și cuarț
479.00 lei
Previous
Inel din argint cu peridot și cuarț roz
379.00 lei
Previous
Inel din argint cu lemon cuarț
429.00 lei
Previous
Inel din argint cu lemon cuarț
369.00 lei
Previous
Inel din argint cu piatră de cuarț
376.00 lei
Previous
Inel din argint cu lemon cuarț
359.00 lei
Previous
Inel din argint cu lemon cuarț
446.00 lei
Previous
Inel din argint cu lemon cuarț
259.00 lei
Previous
Inel din argint cu tanzanit și cuarț
399.00 lei