Amolitul la Accent Bijuterii – gema organică de vârsta dinozaurilor

 

Amolitul la Accent Bijuterii – gema organică de vârsta dinozaurilor

Bucureşti -  19 iunie 2015

Accent Bijuterii - Broşă din argint cu amolit - VP7450Amolit este numele comercial dat gemei organice rezultate prin tăierea şi fasonarea fosilelor de amonit, grup de moluşte cu cochilii răsucite. Practic este vorba de opalizarea fosilelor de amoniţi de-alungul a mii de ani. Singura sursă de astfel de fosile sunt două companii miniere canadiene.

Atunci când Pământul avea un singur continent, fără păduri şi fără mamifere, hoarde de amoniţi vânau în Oceanul Tethis. Creaturi asemănătoare calamarilor, cu fălci puternice în formă de cioc şi ascunse de tentacule de jur împrejur, amoniţii vânau şi mâncau tot ce puteau prinde.

Au suferit şi ei aceeaşi soartă ca şi dinozaurii care au dispărut acum 66 milioane de ani. Asteroidul care a lovit atunci Pământul cauzând răcirea climei, a făcut ca şi amoniţii să dispară în întregime.

 

Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu amonit - VP7216
Pandantiv din argint realizat manual,
unicat customizat pe forma
cochiliei fosilizate de amonit.
Accent Bijuterii - Inel din argint cu amonit - VI5866
Inel din argint realizat manual,
unicat costumizat pe forma
cochiliei fosilizate de amonit.

Au trecut milenii fără număr iar cochiliile s-au transformat în fosile splendid colorate pe care acum le numim Amoliţi. Culorile lucitoare i-au încântat pe nativii Amerindieni care purtau bucăţi de astfel de fosile în timpul periculoaselor vânători de bivoli.

Cochiliile de amonit sunt foarte fragile, iar tonele de sediment ce s-au aşezat peste ele nu au făcut decât să ajute la spargerea frumoaselor scoici. S-au descoperit şi specimene întregi, fără fracturi, dar preţul foarte ridicat reflectă cu prisosinţă raritatea acestora. Tot datorită acestei fragilităţi a cochiliei amolitul se găseşte sub formă de dubletă sau tripletă, formată din cochilia frumos colorată dublată pe spate de onix negru sau sedimentul mamă şi respectiv tripletă, acolo unde este cazul, cu un strat suplimentar de un spinel sintetic sau un cuarţ transparent.

Cea mai mare parte dintre amoliţi sunt coloraţi în verde - roşu, culoare dată de un strat stabil de aragonit, cei de culoare albastră sau violet sunt mult mai rari datorita fragilităţii straturilor necesare pentru a reflecta lumina, fiind implicit şi mai scumpi.

În mod tradiţional amolitul este montat în pandantive şi broşe, mai rar cercei şi doar uneori este comercializat ca un obiect de artă în sine.

Accent Bijuterii - Inel din argint cu amolit - VI5955
Inel din argint realizat manual cu amolit,
gemă organică alături de perlă, fildeş şi coral,    
unică de fiecare dată prin modul de dispunere a
culorilor şi reflexe diferite în funcţie de lumină.
Accent Bijuterii - Broşă din argint cu amolit, granat şi hesonit - VP6917
Broşă din argint realizat manual cu amolit,
     gemă organică unică de fiecare dată prin modul
de dispunere a culorilor şi cu reflexe diferite
în funcţie de direcţia luminii, combinat cu
granat şi hesonit, pietre naturale semipreţioase
faţetate.

Amoniţi cu material iridescent în cochilia lor au fost descoperiţi şi în alte locuri (Anglia, Maroc şi Madagascar) dar cu cochilii foarte subţiri şi neuniforme pentru a fi folosite în producţia gemelor.
Din momentul în care renumitul  feng shui master Edward Kui Ming Li a început să elogieze virtuţile ascunse ale acestei fosile, amolitul a devenit celebru şi din ce în ce mai dorit de cei pasionaţi de pietrele naturale şi de puterilor lor nebănuite. Se spune că acesta contribuie la difuzarea energiei “chi” în organism, intensifică starea de bine şi reduce toxinele.
Amolitul poate etala până la 7 culori diferite - fiecare dintre acestea aducând un beneficiu clar cum ar fi înţelepciune, sănătate, bogăţie, creştere sau energie. Cei care practică arta Feng Shui o numesc “piatra celor 7 culori ale prosperităţii”

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro