Smaraldul – simbolul tinereţii veşnice

 

Smaraldul - simbolul tinereţii veşnice

Bucureşti -  29 mai 2015

Accent Bijuterii - Cercei din argint cu smarald natural - VC5608 Datorită culorii sale, de la un verde deschis până la verde închis, smaraldul este alegerea perfectă pentru a descrie renaşterea naturii primăvara, fiind considerat şi piatra celor născuţi în luna mai. De asemenea este stabilită ca piatră ce se oferă la aniversarea a 20 şi respectiv 35 de ani de aniversare a căsătoriei.
Anul acesta a fost aleasă de specialiştii de la GIA (Institutul American de Gemologie) ca una din cele trei pietre care redau nuanţa Lucite Green a celor de la Pantone, una din cele 4 culori complementare pentru culoarea anului 2015 (Marsala). 


Atracţia eternă a oamenilor pentru smarald poate fi rezumată în cele trei cuvinte scrise de Pliniu cel Bătrân la începutul erei noastre: “Nothing greens greener” care dorea să evidenţieze dorinţa de a deţine supremaţia pentru această gemă nu doar pe teritoriul Romei ci în întreaga lume antică şi pe care le putem traduce prin “Nimic nu este mai verde ca Smaraldul”.
Cleopatra, regina vestită a Egiptului, era faimoasă pentru pasiunea ei pentru bijuteriile cu smarald provenind din minele care-i purtau numele, tot aşa cum în zilele noastre actriţa Liz Taylor a devenit celebră pentru plăcerea cu care purta şi colecţiona bijuteriile cu diamante.
S-au descoperit mumii îngropate cu coliere sau pandantive din smarald în jurul gâtului, simboluri verzi ale tinereţii veşnice.

Există texte islamice ce descriu Grădina Paradisului ca fiind pavată cu smaralde. Mogulii indieni şi în mod special Shah Jahan - al 5-lea împărat mogul al Indiei, cel care a poruncit construirea Taj Mahal-ului, iubeau smaraldele atât de mult încât au dat poruncă să se sculpteze texte sacre pe bucăţi de geme şi le-au purtat drept talismane. Încă mai există astfel de pietre sacre numite Smaraldele Mogulilor în muzee şi colecţii private.

Accent Bijuterii - Cercei din argint cu smarald natural - VC5610 Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu smarald natural - VP7442
Accent Bijuterii - Brăţară din argint cu smarald natural - VB4008

Datorită culorii sale pătrunzător de verde, smaraldul a fost considerat şi gema primăverii, simbolizând dragostea şi renaşterea, cu influenţe asupra fertilităţii ca gemă a zeiţei romane Venus.
Există şi alte pietre de culoare verde: turmalina sau peridotul, dar smaraldul a fost  totdeauna asociat cu cele mai luxuriante peisaje şi cel mai puternic verde. Irlanda este numită Insula de Smarald, Seattle (SUA) este supranumit Oraşul de Smarald iar cel mai sacru simbol religios al Thailandei este denumit Buddha de Smarald, cu toate că este sculptat în jadeit.

Legendele oferă puteri nebănuite celui care foloseşte acest faimos reprezentant al familiei berilului. Se spune că cel ce ţine un smarald sub limbă poate vedea viitorul, poate dezvălui adevărul şi este mereu protejat de blesteme şi gânduri rele. În trecut se credea că poate dezvălui adevaratele intenţii din juramintele celor ce îşi declarau iubirea (smaraldul din inelele de logodnă îsi pierdeau strălucirea dacă alesele nu erau virgine) şi că poate vindeca holera şi malaria.
Tot din legende antice aflăm că smaraldul este una din cele patru pietre preţioase ce au fost oferite de către Dumnezeu regelui Solomon ce îi ofereau puteri depline asupra tuturor lucrurilor.

Smaraldul este frecvent imitat prin smaralde artificiale (din 1935 s-a reuşit producerea smaraldului artificial numit Igmerald), turmalină verde, dioptaz sau varietăţi de granat  sau sticlă colorată.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro