Paştele la Accent Bijuterii - sărbătoarea luminii şi a bucuriei

 

Paştele la Accent Bijuterii - sărbătoarea luminii şi a bucuriei

Bucureşti -  09 aprilie 2015

Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu aur - VP5541_1 Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii şi care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.

Paştele este o sărbătoare a bucuriei asemănătoare celei a apostolilor când l-au văzut pe Iisus înviat. Iar salutul care se obişnuieşte cu această ocazie este tot o expresie a acestei bucurii: "Hristos a înviat! Adevărat, a înviat!".
Cuvântul Paşti (folosit şi ca Paşte) a fost preluat din forma latină “Pastihae” a cuvantului de origine evreiască Pesah (trecere), moştenit de evrei de la egipteni, evreii numind sărbătoarea lor anuală Paseha, în amintirea eliberării din robia Egiptului şi trecerii prin Marea Roşie, eveniment care coincidea cu prima lună plină de după echinocţiul de primăvară.
Termenul ebraic de Paşti a trecut în vocabularul creştin pentru că patimile, moartea şi Învierea Domnului au coincis cu Paştile evreilor din anul 33, deşi semnificaţia lor este profund diferită.

Originea cuvântului Easter/Paşti se pare că provine de la o zeitate păgână numită Eastre (Eostre) sărbătorită ca o Zeiţă a primăverii şi fertilităţii de către anglo-saxoni şi slăvită prin simbolul ei pământesc, iepurele. La greci, Zeiţa feritilităţii era numită Eos şi la romani, Aurora. În timpul echinocţiului de primăvară avea loc festivalul numit Eastre în onoarea acestei zeiţe şi când creştinismul a ajuns la anglo-saxoni, multe tradiţii din timpul festivalului lui Eostre au fost adaptate în ceremoniile în onoarea Invierii lui Hristos, întrucat aveau loc în acelaşi timp şi îi încurajau pe păgâni să se convertească.
În contrast cu toate celelalte sărbători creştine care depind numai de mişcarea soarelui, ziua de Paşte depinde atât de mişcarea soarelui de care depinde echinocţiul de primăvară, cât şi de mişcarea lunii, data celebrării Paştelui având la bază două fenomene astronomice: echinocţiul de primăvară şi mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului, Paştele sărbătorindu-se în duminica imediat următoare primei luni pline dupa echinocţiul de primăvară, aşa cum s-a stabilit la Consiliul de la Niceea din 325. 

Accent Bijuterii - Pandantiv cruce din argint - EP70 Accent Bijuterii - Cruce din argint - ep76
Accent Bijuterii - Pandantiv cruce masiva - ep80 Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu ametist si bleu topaz - vp1160

Evident că Biblia nu face nici o menţiune referitoare la creatura urecheată cu coada scurtă care aduce ouăle în dimineaţa de Paşte copiilor care au fost cuminţi; cu toate acestea, Iepuraşul de Paşti a devenit un simbol proeminent al celei mai importante sărbători a creştinismului .
Conform legendei, Iepuraşul de Paşti aduce coşuri umplute cu ouă colorate, bomboane şi, uneori, jucării la casele copiilor în ajunul Paştelui, la fel cum Moş Crăciun aduce darurile în ajunul Crăciunului. Iepuraşul de Paşti va pune coşul fie într-un anume  loc desemnat, fie va ascunde ouăle undeva prin casă sau gradină, pentru a fi găsite de copii când se trezesc  dimineaţa, dând naştere la tradiţia de Paşte numită "vânătoarea de ouă".
Ouăle simbolizează primăvara şi reîntinerirea. Ouăle împodobite sau colorate erau dăruite primăvara ca simbol al renaşterii încă din era pre-creştină. În Egiptul antic oul era simbolul legământului vieţii şi reprezenta totodată sicriul ori camera mortuară. În tradiţia populară românească, ouăle de Paşti sunt purtătoare de puteri miraculoase: vindecă boli şi au capacităţi protectoare.

Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu ametist - vp6673 Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu pietre semipretioase - vp6707
Accent Bijuterii -  Pandantiv din argint cu citrin şi cuarţ verde - vp6827

Oamenii sunt mai liniştiţi de Învierea Domnului, mai interiorizaţi. Învierea aduce o bucurie liniştită, nu trebuie să alergăm aşa cum încercăm de Crăciun să ajungem la Peştera Naşterii. Dumnezeu Omul este în noi, în suferinţa noastră, în pocăinţa noastră, în purificarea noastră prin post şi prin reconvertire.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu blue topaz - vp1706Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro