Sarbatoarea Floriilor la Accent Bijuterii

 

Sarbatoarea Floriilor la Accent Bijuterii

Bucureşti -  03 aprilie 2015

Accent Bijuterii - Broşă din argint crizantemă ep12 In fiecare an, cu o saptamana inainte de ziua Pastelui, se serbeaza Floriile, sarbatoarea intrarii in Ierusalim a Domnului Iisus Hristos, care, intors din cetatea Efraim, hotaraste sa mearga in orasul sfant. Oamenii l-au intampinat spre cinstire cu flori si ramuri inverzite, intinzand in calea lui chiar si hainele lor.

Denumirea sarbatorii vine si de la zeita romana a florilor, Flora, sarbatorita in aceasta zi, peste care s-a suprapus intrarea Domnului in Ierusalim. Tot de la Flora vine si semnificatia de renastere a naturii dar potrivit specialistilor, cel mai mult primeaza semnificatia crestina a evenimentului.

Inainte de a intra in Ierusalim, Hristos l-a inviat pe Lazar. Invierea lui Lazar este simbolul invierii viitoare a neamului omenesc.
In popor se crede ca Lazar era un fecior tanar, fratele fetei care s-a casatorit cu Dragobete, Cap de Primavara. Potrivit traditiei, intr-o sambata Lazar a plecat cu oile la pascut, lasand-o pe mama sa sa faca placinte. Urcand intr-un copac sa ia muguri pentru animale, isi aduce aminte de placinte. Se grabeste sa coboare, cade si moare. Credinta este ca Lazar a murit de dorul placintelor si de aici obiceiul ca in aceasta sambata femeile de la tara sa faca ofranda de pomenire a mortilor impartind placinte de post.

Accent Bijuterii - Pandantiv din argint cu onix - vp7315 Accent Bijuterii  - Pandantiv din argint cu sidef - mother of pearl - vp7327
Accent Bijuterii  - pandantiv din argint cu pietre semipretioase - vp1876 Accent Bijuterii  - pandantiv din argint cu os citrin si peridot - ep167

In ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserica, pentru a-L intampina tainic pe Hristos. Ele sunt sfintite si puse la icoane.
Aceste ramuri sunt pline de puteri magice avand in principal menirea de a-i feri pe oameni de duhurile necurate. Se pun pe pomii fructiferi, la fel ca si martisoarele, pentru a-i ajuta sa rodeasca, stupii sunt impodobiti cu ramurile de salcie sfintite, ca albinele sa se bucure de binecuvantarea divina.
Ramura de salcie sfintita este utilizata si in scopuri terapeutice. Oamenii folosesc la ceaiuri matisori de pe ramura de salcie, pentru a fi feriti de diferite boli, se incing cu salcia ca sa nu ii mai doara salele. Exista si obiceiul ca parintii sa-si loveasca copiii cu nuielusa de salcie cand vin de la biserica, deoarece se crede ca asa vor creste sanatosi si intelepti.

Nu e bine sa renunti la aceste ramuri daca nu au venit celelalte Florii.

Accent Bijuterii - Cercei din argint cu perla de cultura si coral roz - vc5018 Accent Bijuterii - Inel din argint - vi6045
Accent Bijuterii - Bratara din argint cu cianit - vb4107

Sarbatorim Floriile cu intreaga semnificatie si pe toti cei dragi cu nume de floare pentru a o cinsti si pe Zeita Flora, Floarea, Florentina, Florin, Crin, Crina, Violeta, Narcisa, Lacramioara si multi altii.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - Set din argint cu iolit si turmalina - vs1493_2Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro