Abalone albastru la Accent Bijuterii - simbol al relaxării

 

Abalone albastru la Accent Bijuterii - simbol al relaxării

Bucureşti - 15 iulie 2014

Accent Bijuterii - colier din argint cu abalone albastruScoica abalone, cunoscută şi sub numele scoica Paua, este considerată o “gema organică”, alături de perlă, coral, sidef şi fildeş. Jocul de culori iridiscente este absolut natural şi este influenţat de dieta şi de mediul de viaţă al moluştei.

Scoicile Paua se găsesc numai în Noua Zeelandă, fiind considerate o comoară naţională, pe când alte scoici din acest gen numite generic abalone, se găsesc în diferite părţi ale lunii: America, Africa, Australia.

Abalone mai are alte două supranume, “mother of pearl”, mamă de perlă datorită părţii din interior alb, sidefate sau “opalul mării” datorită tonurilor intense de verde şi albastru ce ies la iveală atunci când scoica este lustruită, culori similare cu cele ale opalului.

Partea interioară, nacrul, este cea mai lucioasă, variind în culoare de la alb-argintiu, roz, roşu, roşu-verde către tonuri de albastru închis şi verde ca adâncurile oceanului de unde a fost răpită.  Scoica abalone a fost  folosită în mod tradiţional pentru încrustarea interioarelor de mobile sau a instrumentelor muzicale, dar în perioada modernă, datorită periclitării mediului de viaţă şi colectării industriale, scoicile se folosesc în majoritate la crearea de bijuterii, cercei din argint cu abalone, pandantive sau brăţări din argint cu abalone.

Scoica a fost cunoscută cam în toată lumea antică, însă indienii Navajo au preţuit-o ca pe o adevărată comoară dătătoare de viaţă. Pentru Navajo abalone este, alături de turcoaz, obsidian şi scoica albă, una dintre cele patru pietre sacre, jucând un rol important în mitologia acestora. Scoica este asociată cu crearea celor patru munţi ce străjuie ţinuturile indienilor Navajo.

Abalone este un simbol al prosperităţii şi abundenţei, al puterii, al fertilităţii şi se spune că atrage norocul, inducând o atitudine veselă şi jovială.
Protejează purtătorul pe timpul călătoriilor, mai ales pe mare şi peste mare. Fiind un dar al mării, preia calităţile acesteia: relaxare, fluiditate, adaptibilitate, sensibilitate, puritate, pace, linişte, pe care le transmite şi purtătorului.

Vă invităm să admiraţi bijuteriile din argint în combinaţie cu abalone albastru. Pentru bijuterii se aleg scoici cu cele mai intense culori ce subjugă atenţia şi captează umbrele şi coloritul oceanului.
Abalone a fost folosit de bijutieri şi în combinaţii, aşa cum a fost cazul broşei cu perle abalone, a celebrului bijutier american David Webb, din aur galben 18K, perlă albă barocă de cultură, cinci perle abalone, diamante şi smaralde, vândută de Sotheby’s cu 41.250 USD.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - cercei din argint cu abalone albastruDatorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro