Opalul la Accent Bijuterii - piatra bijuterie

 

Opalul la Accent Bijuterii - piatra bijuterie

Bucureşti - 02 iunie 2014

Accent Bijuterii - set din argint cu opal preţiosCa şi ADN-ul, opalul este unic şi nu există două pietre exact la fel.
Numele pietrei provine din sanscrită, unde înseamnă tocmai… bijuterie.
Opalul este cea mai frumoasă şi magică dintre pietrele semipreţioase, îndrăgită de la începutul civilizaţiei şi până în prezent.

Opalul, piatră semipreţioasă naturală, este cunoscut încă din timpurile pre-romane. În vremea respectivă existau mine de opal în apropiere de Cervenica din partea estică a Slovaciei, foarte aproape de locul unde s-a “născut” moldavitul. Aztecii au exploatat opalul în America Centrală, iar în America de Nord descoperirile arhelogice arată că opalul a fost exploatat acum mai bine de 10.000 de ani. Opalul a fost găsit pe toate continentele dar 97% din opale provin din sudul Australiei cu primele mine începând abia din 1901 şi devenit între timp piatra naţională.

Opalul, la fel ca diamantul şi alte pietre preţioase, este măsurat în carate. În funcţie de calitatea opalului se poate obţine un preţ pe carat similar şi de multe ori mai mare ca al diamantului. Opalul de foarte bună calitate poate fi considerat una dintre cele cinci pietre preţioase ale lumii, celelalte fiind diamantul, safirul, smaraldul şi rubinul.

Pe piaţă există o ofertă extrem de limitată de opal preţios şi o bogată ofertă de plastic cu sclipici vândut drept "opal preţios" când de fapt este opal sintetic şi costă aproximatix 1000$/1 Kg, numit şi opalit sau piatra lunii artificială, cu un aspect alb lăptos, transparent şi cu irizaţii de diferite culori, în general galben şi bleu.

Opalul preţios poate fi solid, dublet şi triplet, primul ajungând şi la preţuri de 5000 de dolari pentru 1 carat şi se montează mai ales în aur.
Dubletul înseamnă o felie din opalul preţios lipit pe o felie din roca mamă, iar tripletul este la fel ca dubletul dar are în plus un strat de sticlă incoloră sau cuarţ alb lipit peste opalul preţios.

Opal este deosebit de bun pentru cei care rătăcesc dintr-un loc în altul negăsindu-şi stabilitatea şi identitatea nicăieri. Se crede că piatra de opal promovează stabilitatea fiind folosită de multe ori pentru vindecarea sufletului.
Din punct de vedere emoţional, opalul a fost mereu asociat iubirii, pasiunii, dorinţei şi erotismului. Este o piatră a seducţiei care intensifică stările emoţionale şi elimină inhibiţiile, acţionând ca un stabilizator emoţional.
Se spune că opalul menţine fidelitatea şi loialitatea în cuplu, dar păleşte în faţa unui duşman şi îşi intensifică nuanţele în prezenţa unui prieten adevărat.

Există multe superstiţii legate de opal, una din ele fiind cea din romanul lui Walter Scott de la începutul secolului al 19-lea, Anne de Geierstein şi pe care vă lăsăm să o descoperiţi singuri. 
Însăşi regina Victoria, ca să demonstreze că nu crede în superstiţii a oferit celor două fiice, ca şi dar de nuntă, bijuterii cu opal. Putem aminti şi celebra broşă victoriană, înfăţişând o rândunică în zbor, din aur şi argint cu opale, diamante şi rubine, vândută de Garrard (bijutierul casei regale) în anul 1870.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - bratara din argint cu opal pretiosDatorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro