Iolitul la Accent Bijuterii - piatra muzelor

 

Iolitul la Accent Bijuterii - piatra muzelor

Bucureşti - 08 mai 2014

Accent Bijuterii - set din argint cu iolitCa un cer clar de iarnă, iolitul, poartă în trecerea sa prin nuanţe de la albastru la violet, spiritul călătoriilor, al viselor şi al intuiţiilor, al explorării şi iluminării. Iolitul rezonează cu energia crepusculului, un frumos albastru-violet care stimulează corpul astral şi conştientizează psihicul.

Cunoscut şi sub denumirea de "safir de apă" datorită asemănării de culoare cu minunatul safir albastru, iolitul este considerat şi o piatră a muzelor, deoarece se spune că activează partea vizionară, creativă a minţii şi acceseaza gânduri şi idei dincolo de obişnuita rutină, inspirând exprimarea creativă prin scris, cântec, mişcare sau alte aspecte artistice.

Iolitul este cunoscut şi sub denumirea de "Compasul Viking". Exploratorul Leif Eriksson, primul viking care ar fi descoperit America mai devreme cu 500 de ani decât Columb, a folosit o bucată subţire de iolit pe post de filtru polarizator în prima sa expeditie în largul Oceanului Atlantic şi care l-a ajutat să-şi determine poziţia exactă. Privind printr-o lentilă de iolit, acesta a putut determina locaţia exactă a soarelui chiar şi atunci când cerul era acoperit de nori şi a putut astfel naviga în siguranţă către Lumea Nouă şi înapoi. Nimeni nu a putut demonstra că poţi folosi iolitul ca un instrument de măsură adecvat, această poveste fiind considerată o legendă până de curând când oamenii de ştiinţă au demonstrat eficienţa acestei “pietre a soarelui”.

Privit din pozitii diferite, iolitul pare ca are culori diferite, adică avem de a face cu fenomenul de pleocroism, de modificare a culorii unui cristal atunci când este privit prin transparenţă din diferite direcţii. În functie de cum priveşti piatra, de sus are culoarea albastră, violet sau indigo, dar din alte poziţii, poate fi de la galben-gri, culoarea mierii până la albastru foarte deschis.

Energia iolitului stimulează şi eliberează energia Celui de-al treilea Ochi, centrul de comandă  al percepţiilor noastre asupra lumii. Când acesta este echilibrat, putem înţelege cu uşurinţă ceea ce vedem, putem interpreta răspunsurile vizuale, gândurile şi comunicarea cu sinele superior este clară, vibrantă, sănătoasă. Pietrele de culori albastru închis şi indigo se folosesc pentru a aduce acest echilibru, este culoarea cerului fără de nori, a solitudinii şi reflexiei, o culoare tăcută, de mister şi judecată înţeleaptă.

Iolitul stimulează şi chakra coroanei situată în creştetul capului. Aceasta este poarta noastră de explorare a universului deschis care însă controlează modul în care gândim şi cum raspundem la stimulii din jurul nostru. Este sursa spiritualităţii noastre, fântâna  credinţelor noastre.
Iolitul, se spune că ne poate ajuta în vindecarea ochilor, a durerilor de cap, dezorientare şi ameţeală fizică. Stimulează memoria, previne insomnia, coşmarurile şi tulburările de somn.

Amintiţi-vă de iolit atunci când membrii familiei au aşteptări prea mari din partea dumneavoastră şi dacă credeţi că v-aţi ales cariera prea influenţati de legăturile existente în familie. Dăruiţi o bijuterie din argint cu iolit ca şi dar de despărţire atunci cand unul dintre copii pleacă de acasă pentru un timp îndelungat, pentru studii sau emigrează.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - pandantiv din argint cu iolitDatorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro