Agatul verde la Accent Bijuterii – piatră a echilibrului emoţional

 

Agatul verde la Accent Bijuterii - piatră a echilibrului emoţional

Bucureşti - 21 martie 2014

Accent Bijuterii - set din argint cu agate verzi

Agatul verde, în tonuri de la verde foarte deschis, până la cel foarte închis, combinat uneori cu diverse iridiscenţe, este o varietate de calcedoniu, una dintre cele mai frumoase şi interesante pietre semipreţioase, cunoscută şi admirată din vremurile antice, ca un mineral original, excepţional în modul de decorare şi cu strat peste strat de culori ce crează simfonii unice.

Se spune că în Roma antică agatele erau închinate zeiţei Pomona, cea care patrona recoltele de fructe şi horticultura. Adesea se agăţau sfere de agat în livezile cu pomi fructiferi şi în grădini pentru a proteja pomii şi plantele şi pentru a sprijini dezvoltarea lor armonioasă.

În aceeaşi perioadă, în alte zone din Europa, agatul era purtat ca talisman sau amuletă, simbolizând sănătatea, prosperitatea şi longevitatea, fiind considerat în unele locuri un scut protector împotriva atacului vampirilor iar în altele un gardian al vrăjitorilor.

O legendă indiană povesteşte cum bijuteriile cu agat pot calma copiii mici ajutându-i să meargă mai repede. În Georgia fiecare nou născut poartă la încheietura mâinii o brăţară din mărgele de agat alb care are menirea de a proteja bebeluşul împotriva influenţelor negative ale lumii în care abia a păşit.

Agatul este o piatră semipreţioasă ce îşi face efectul încet şi sigur.
Situat între culorile albastru şi galben verdele împrumută de la primul răceala şi detaşarea iar de la al doilea, judecata şi controlul. Prin urmare, oferă controlul detaşat şi abilitatea de a judeca la rece, fiind util pentru persoanele ataşate sau foarte implicate, care nu se pot controla, cu firea înfierbântată, irascibile şi de aceea incapabile să judece obiectiv.

Agatul verde vă destinde, vă desprinde de ţelurile obsedante, oferindu-vă momente de răgaz, adică vă ajută să vă echilibraţi, stabilizaţi şi să vă calmaţi.
Este adecvat pentru omul neliniştit, temător, anxios care se consideră prea slab în confruntarea cu imprevizibilul. Acestuia agatul verde îi va aduce relaxare şi energie vitală, dar nu şi căldură. Verdele  este asociat cu viaţa şi energia vitală, prospeţimea, speranţa, tinereţea (dar şi lipsa de experienţă), natura, fecunditatea, pământul. Aduce fertilitate tuturor vieţuitoarelor (plante, animale, oameni), rod bogat. Este benefic pentru plante, grădinărit, agricultură (toate acestea sunt guvernate de semnul Fecioară).

Agatul verde se relaţionează cu chakra inimii (localizată exact în dreptul inimii, asociată cu dragostea şi emotiile) şi este un excelent stimulator pentru circulaţia sangvină. Pentru că agatul are foarte mare putere energetică este indicat şi în cazul bolilor de inimă, vezică şi ficat.

Agatul este o piatră recomandată pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac şi este un talisman norocos al celor născuţi în zodia Gemeni sau în lunile mai, iunie, septembrie. Se spune că poartă noroc celor care au profesiile de învăţători, profesori, oratori sau lucrează în relaţii publice, comerţ, secretariat, comunicare, telefonie.

Fiţi îndrăzneţe şi bucuraţi-vă de culorile vii, de primăvară, de verdele crud ce începe să se strecoare din nou în sufletele noastre. Nu ezitaţi să folosiţi la ţinutele dumneavoastră ca accesorii, bijuterii din argint cu agat verde sau divers colorate. O lume plină de culoare şi farmec întruchipată de pandantivele din argint cu agat verde, cerceii din argint cu agat verde sau celelalte bijuterii din colectiile noastre vă vor bucura ochii şi inima.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - pandant din argint cu agat verdeDatorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro