Turcoazul la Accent Bijuterii - piatră a fericirii

 

Turcoazul la Accent Bijuterii - piatră a fericirii

Bucureşti - 24 februarie 2014

Accent Bijuterii - brosa din argint cu turcoaz si perle

Vă dorim să petreceți astăzi un Dragobete de neuitat și să nu uitați că nu aveți voie să plângeți în ziua de Dragobete pentru că, potrivit tradiției populare românești, lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri și supărări în lunile care vor urma!

Cu o culoare atât de deosebită încât a definit numele unei nuanţe, turcoazul a fost extrem de preţuit milenii de-a rândul. Turcoazul este o culoare sofisticată la confluenţa dintre albastru şi verde.

Denumirea de turcoaz datează din secolul XVI şi este derivată dintr-un cuvânt vechi din limba franceză care însemnă ”piatră turcească”  (”pierre turquoise”), datorită faptului că mineralul a fost adus în Europa pentru prima oară prin Turcia din zona Orientului Mijlociu (Liban, Iran). O altă denumire, cea de ”Peruzea” are la bază, după unele surse, cuvântul persan ”firusa” care înseamnă ”piatră a fericirii” iar după alte surse cuvântul persan ”pirouzeh” care înseamnă ”victorie”.

Turcoazul poartă cu el o sumedenie de legende. Persanii credeau că oasele celor care au murit din dragoste se transformă în turcoaz. Aztecii denumeau această piatră ”kalchihyuitl” şi credeau că este formată din lacrimile zeităţilor cereşti. În Asia şi Caucaz turcoazele  au fost parte componentă a rochiilor de mireasă. În Evul Mediu, femeile care doreau să atragă un anumit bărbat, coseau în interiorul hainelor acestuia o bucată de turcoaz. Negustorii din Est aveau convingerea că inelele decorate cu turcoaz nu se vor demoda niciodată iar indienii nativi din Mexic considerau această piatră ca fiind ”piatra războiului”. Foarte venerată în Tibet, acestă piatră a fost folosită la un moment dat ca monedă de schimb, cele mai bune pietre fiind considerate mai valoroase decât aurul.

Turcoazul este piatra natională a Tibetului, unde este considerat aducător de sănătate, noroc şi protector împotriva răului.

Ca şi  cameleonul ce-şi schimbă culoarea în funcţie de mediul în care se află, turcoazul, având parcă intuiţie proprie, îşi modifică culoarea când se apropie un pericol. El simte vibraţiile negative din jur. Ştie când cineva vorbeşte de rău sau intenţionează să facă rău celui care poartă piatra, simte invidia şi ura celor care au ganduri negative şi vă dă un semn de avertisment.
Aveţi încredere în el pentru că nu vă va dezamăgi. Vă ajută să vă regăsiţi echilibrul emoţional şi liniştea sufletească. Purtând această piatră vă sporiţi şansele de succes, noroc, prosperitate, prietenie şi loialitate. Când nu găsiţi ieşirea dintr-un impas, turcoazul este soluţia.
Dacă aveţi reticenţe cu privire la demararea unor noi proiecte, luaţi-vă un turcoaz. Cu siguranţă, blocajul va dispare.

Este recomandat zodiilor: Taur, Rac, Leu, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Peşti precum şi tututror celor născuţi în anul Calului dupa zodiacul chinezesc.
 
O piatră de turcoaz  albastru regal sau azur transmite bogăţie şi chiar superioritate de aceea turcoazul este  o piatră semipreţioasă specială, sofisticată.
 
Nuantele deschise de albastru ale turcoazului sunt asociate cu sănătatea, vindecarea, liniştea, înţelegerea şi fineţea.

Purtaţi bijuterii din argint cu puţin turcoaz în fiecare zi şi viaţa dumneavoastră va fi ca o excursie zilnică pe malul Mediteranei. Făceţi-vă o plăcere şi alegeţi pentru dumneavoastră  şi pentru cei dragi, cercei din argint, brăţări sau pandantive cu turcoaz dintre modele Accent Bijuterii.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Accent Bijuterii - Accent Bijuterii - pandantiv din argint cu turcoaz si perleDatorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

www.accentbijuterii.ro