Onixul la Accent Bijuterii - piatra misterelor

 

Onixul la Accent Bijuterii - piatra misterelor

Bucureşti - 11 noiembrie 2013

Accent Bijuterii - Brosa din broderie de argint si onixO piatră neagră. Neagră precum abisul, precum o noapte fără lună şi stele. Dar atât de strălucitoare, de distinsă şi de elegantă.

Onixul a fost foarte popular în rândul grecilor şi romanilor din Antichitate. Numele pietrei provine din cuvântul de origine greacă “onyx” care înseamnă unghie sau gheară. Povestea spune că într-o zi, zeiţa Venus se odihnea pe malul râului Indus. În timp ce dormea, Cupidon, folosindu-şi săgeţile magice, i-a tăiat unghiile care au căzut în apa râului sacru. Deoarece unghiile erau de origine cerească, soarta le-a transformat în pietre negre astfel încât nicio parte a unui corp ceresc să nu piară vreodată. Este adevărat că negrul nu este în mod normal o culoare asociată cu unghiile, dar în vremuri străvechi aproape toate culorile, de la alb la maro închis şi negru, erau numite onyx. Mai târziu, romanii au redus termenul pentru a se referi la culori închise, ca negru sau maro închis.

Vinerea (ziua lui Venus) se purta onixul. Asociat cu zeiţa frumuseţii şi a dragostei, se spunea că onixul întinereşte trupul, vindecând aproape toate bolile, ajută la creşterea potenţei, contribuie la acumularea de energie vitală. Este talismanul astrologilor, al profesorilor, politicienilor, fiindcă stimulează manifestarea personalităţii, popularitatea, ajută la îndeplinirea propriului destin, echilibrează emoţional.

Această varietate de agat fin, având adesea striaţii cenuşii, albe ori roşii, este un protector arhicunoscut împotriva energiilor negative, a magiei negre, a blestemelor, a coşmarurilor, a tristeţii, a gândurilor negative. Negrul – culoarea nopţii, culoarea eleganţei desăvârşite. Fie că este vorba de rochia neagră perfectă pentru orice ocazie, sau o pereche de cercei din argint cu onix negru care se potrivesc la orice ţinută, cu siguranţă nu veţi da greş.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Datorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

 

www.accentbijuterii.ro