Ametistul la Accent Bijuterii – piatra spiritualităţii

 

Ametistul la Accent Bijuterii – piatra spiritualităţii

Bucureşti - 04 noiembrie 2013

Accent Bijuterii - Brosa din argint cu ametistAmetistul este un cristal cu o poveste romatică ce vine tocmai din antichitate, legată de zei şi poveşti de iubire.

Unul dintre cei mai populari zei ai vechilor romani era Bacchus, zeul viţei-de-vie. Jumătate om, jumătate zeu, Bacchus se simţea mai apropiat de oameni. Lor le-a oferit în dar secretul fabricării vinului, iar oamenii îl cinsteau cum se cuvine, în lungi petreceri, mai ales la început de toamnă, când zeul se întorcea pe pământ, pentru degustarea primului vin al anului. Se spune că, întotdeauna, zeul venea să petreacă alături de oameni, dar, pentru asta, oamenii trebuiau să respecte o dorintă anume a zeului, să bea doar din cupe de ametist, deoarece ametistul amintea zeului de o poveste de dragoste, sfârşită tragic din vina lui şi a excesului de vin. Demult, Bacchus fusese îndrăgostit de o frumoasă nimfă, pe nume Amethyste. Dar, pentru că nimfa nu-l iubea şi l-a respins, zeul, ameţit de vin şi dornic de răzbunare, a prefăcut-o în stâncă. Nemaiputând apoi schimba nimic, cu toată puterea lui zeiască, Bacchus, cuprins de regrete, şi-a spart cupa de vin de stancă şi şi-a promis să nu mai bea niciodată până la uitarea de sine. Stânca a căpătat atunci culoarea violet-rubinie a vinului. Atinse de ea, alte pietre s-au transformat şi ele, pe loc, în ametiste.

Cum termenul grec amethystos înseamnă cel-ce-nu-e-beat, a bea din cupe tâiate în ametist echivala cu a rămâne mereu lucid, a nu bea, de fapt, peste măsură. Povestea ametistului trimite la cumpătare, piatra fiind întotdeauna asociată cu dreapta măsură, cu refuzul excesului. În simbolismul culorilor, violetul este chiar simbolul lucidităţii, al moderaţiei, al faptelor gândite, nu dictate de impuls, fiind lumina interioară care alungă gândurile negative.

Piatra simbolizează claritatea spirituală şi înţelepciunea. Purtarea unui ametist semnifică umilinţa şi modestia, virtuţi creştine prin excelenţă. Renunţarea la orgoliu şi supunerea faţă de o autoritate (a cărui supremă ipostaza este Dumnezeu), precum şi altruismul, sacrificiul în favoarea altora, jertfirea eului reprezintă un alt înţeles simbolic al ametistului.

Nu în ultimul rând, piatra este recomandată nativilor dotaţi cu talent şi capacitatea de a reuşi în ceea ce îşi propun, dar lipsiţi de perseverenţă: Peşti, dar şi semnelor care tind să vadă viaţa într-o lumină prea concretă, Capricorn.

Numită şi piatra spiritualitaţii, pune în legătură cu divinitatea şi latura spirituală a fiecăruia, trebuie purtată mai ales de credincioşi sau de cei care doresc să-şi amplifice credinţa religioasă şi divină.

Indiferent de zodie sau caracter, ametistul poate fi alegerea cea mai bună pentru o nouă bijuterie din argint.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

 

Despre Comaccent

Datorită experienței de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră.

 

www.comaccent.ro