Accent Bijuterii - Dragobete

 

În România, pe vremuri, cel mai adesea pe 24 februarie, uneori  în preajma zilei de 1 martie, oamenii ţineau sau sărbătoreau Dragobetele (Ziua Indrăgostiţilor, Cap de primăvară, Sânt Ion de primăvară, Logodnicul Păsărilor). Probabil că luna februarie era considerată lună de primăvară, iar ziua de 24 era începutul anului agricol (considerată şi ziua ieşirii ursului din bârlog). Este momentul în care natura se trezeşte, păsările îşi caută cuiburi, iar oamenii, în special tinerii, intră şi ei în rezonanţă cu ea. Astfel, de Dragobete, fetele şi băieţii se întâlnesc pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum şi păsările ce se “logodesc” în această zi.
În ziua lui Dragobete tinerii se primenesc în haine curate de sărbătoare şi pornesc cu voie bună înspre padure pentru a culege ghiocei, viorele, busuioc, pe care le aşează la icoane şi le folosesc la diverse farmece de dragoste. Înspre ora prânzului, fetele pornesc în goană spre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine câte un băiat şi nu unul oarecare, ci acela care le îndrăgeşte. De îşi prinde aleasa, acesta îi fură o sărutare în văzul lumii, sărutare ce simbolizează legământul lor de dragoste pe întregul an de zile.
Dacă fetele nu se întâlnesc de Dragobete cu băieţii, nu vor avea parte de iubire tot anul. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se certe cu ele, căci altfel îi aşteaptă o primăvară cu ghinion şi un an neprielnic.
Momentele pe care le creăm spre a ne arăta dragostea ar trebui să fie un lucru potrivit pentru toate vârstele. Să ne facem un mod de viaţă în a ne arăta cinstirea, respectul, iubirea şi spiritul de sacrificiu faţă de persoana iubită şi dragostea ne va fi răsplătită!

Previous
Brățară din argint cu rodolit
890.00 lei
Previous
Brățară din argint cu cornalină
369.00 lei
Previous
Inel din argint cu ametist
289.00 lei
Previous
Inel din argint cu ametist și topaz bleu
279.00 lei
Previous
Inel din argint cu ametist și diopsid chrome
339.00 lei
Previous
Inel din argint cu rubin și topaz bleu
299.00 lei
Previous
Inel din argint cu peridot și turmaline multicolore
339.00 lei
Previous
Inel din argint cu rodolit și diopsid
279.00 lei
Previous
Broșă din argint cu piatră de cuarț
749.00 lei
Previous
Set din argint cu ametist
799.00 lei